Cum depasesti o trotineta electrica?

Cum depasesti o trotineta electrica?

Utilizatorii de trotinete electrice au voie sa circule cu acest mijloc de transport doar pe pistele de biciclete special amenajate. In lipsa acestora, insa, pot circula si pe drumurile publice unde viteza maxima admisa este de 50 km/h, pe banda 1, cat mai aproape de trotuar/ acostament. In astfel de cazuri, este clar ca ii vei intalni in trafic, ca sofer, si va fi nevoie sa ii depasesti. Cum depasesti corect, conform legislatiei, o trotineta electrica?

Cum depasesti o trotineta ...

Conform legislatiei, pentru a te asigura ca lasi spatiu suficient intre tine si trotineta pe langa care treci, trebuie sa incalci sau sa depasesti marcajul ce desparte benzile sau sensurile de mers – cu cat il vei depasi depinde de viteza ta de circulatie.

Asadar, daca te deplasezi cu o viteza mai mica de 50 km/h, trebuie sa incalci marcajul ce desparte benzile sau sensurile de mers in timpul depasirii, iar daca rulezi cu o viteza mai mare de 50 km/h, trebuie sa depasesti marcajul rutier cu o jumatate de masina.

Despre campanie

Demersul „FII TREAZ LA VOLAN!” este initiat de APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, BAAR – Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania si UNSICAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania.

De asemenea, campania este realizata cu sprijinul Partenerilor EUROINS Romania, OMNIASIG VIG, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, GRAWE Romania, GROUPAMA Asigurari, LIFE IS HARD, CHIRIC & CHIRIC, ASIROM VIG, DESTINE Broker, RENOMIA SRBA Insurance Broker, GENERALI Romania, AUDATEX, IDEA Broker, INTER Broker, CAMPION Broker, MILLENIUM Insurance Broker, GLOBASIG Broker, DAW Management Broker, FABRICA de Asigurari, eClaims Assistance, ASISOFT, ROM Insurance, PRESTIGE Broker, MAXYGO Broker, DAUNE.expert, GARANTA Asigurari, HOBBIT Broker si FIVEPLUS.

Proiectul se desfasoara, de asemenea, cu sprijinul Asociatiei motoADN, Rebel in Romania si TATUC Serv Consulting.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro si AutoStiri.ro.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro. Vrei sa te alaturi campaniei? Da-ne follow pe social media:

– Facebook: Facebook.com/treazlavolan si Grupul Treazlavolan

– Instagram: Instagram.com/treazlavolan

– TikTok: https://www.tiktok.com/@treazlavolan

Share this post