INFOGRAFIC: Tu recunosti semnele oboselii la volan? Fii #TreazLaVolan!

INFOGRAFIC: Tu recunosti semnele oboselii la volan? Fii #TreazLaVolan!

Cei mai multi oameni recunosc simptomele oboselii, dar subestimeaza pericolele continuarii condusului in astfel de conditii sau considera ca nu se pun in pericol. Exista, insa, cateva semne care indica faptul ca esti prea obosit ca sa conduci.

Astfel, conform AAA Foundation for Traffic Safety si Fundatiei Brake, trebuie sa tragi pe dreapta si sa te odihnesti daca experimentezi semne precum:

  • Dificultati in concentrare
  • Cascat in mod continuu
  • „Ochi ingreunati” sau dificultati in a tine ochii deschisi
  • Relaxarea musculaturii gatului, care determina `picoteala’
  • Timpi de reactie crescuti
  • Semne vizibile in ceea ce priveste performanta in timpul condusului: de exemplu, virajele excesive, faptul ca nu poti mentine banda
  • Faptul ca nu iti amintesti ultimii kilometri parcursi
  • Ratarea unei iesiri de pe autostrada, faptul ca nu ai vazut un anumit semn de circulatie
  • „Visatul” cu ochii deschisi, halucinatii

Aceste semne pot indica faptul ca esti pe cale sa atipesti – unul dintre cele mai mari pericole ale oboselii la volan – sau iti atrag atentia ca ai ajuns la un grad de oboseala care iti afecteaza deja abilitatile de condus.

Despre Campania FII TREAZ LA VOLAN in 2019

Demersul „FII TREAZ LA VOLAN!” este initiat de APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si al BAAR – Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

De asemenea, editia din 2019 este realizata cu sprijinul EUROINS Romania, GROUPAMA Asigurari, DESTINE Broker, OMNIASIG VIG, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, GRAWE Romania, ASIROM VIG, CITY Insurance, UNIQA Asigurari, RENOMIA SRBA Insurance Broker, AVUS, DAW Management, INTER Broker, ASITO Kapital, GARANTA Asigurari, MARSH Romania, SAFETY Broker, AON Romania, GLOBASIG Broker, ASIGEST Broker, MAXYGO Broker, MIB – MILLENIUM Insurance Broker, INTARO, RECREX, EUROTAX, ASISOFT, DAS – Dellen Ausbeulservice GmbH, Daune Expert si GrECo Romania.

Proiectul se desfasoara cu sprijinul Partenerilor UNSICAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania, PRBAR – Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, OTTO Broker, motoADN, Ford Mustang Romania, TATUC Serv Consulting si 5togo. Partenerul Stiintific al campaniei este Clinica SOMNOLOG.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro, AutoStiri.ro, AutoNapoca.ro, Cars.ro, AutoExpert si Flote Auto.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro si Facebook.com/treazlavolan.

Share this post