VIDEO: Sfaturi de conducere preventiva…pe 2 roti

VIDEO: Sfaturi de conducere preventiva…pe 2 roti

Miercuri, 17 iulie, Politia Rutiera – co-organizator al campaniei de siguranta rutiera FII TREAZ LA VOLAN inca de la prima editie – a organizat un curs de conducere preventiva sustinut de reprezentantul Politiei Rutiere Bucuresti, Comisar Sef Ovidiu MUNTEANU. Acesta s-a concentrat pe sfaturile de care motociclistii incepatori, dar nu numai, au nevoie pentru ca fiecare drum in trafic sa fie o experienta placuta, lipsita de evenimente rutiere.

„Din martie, de cand a inceput sezonul deplasarilor pe doua roti, cele mai multe dintre cele 25 de accidente care au avut loc in Bucuresti si au implicat motociclete au avut la baza perceptia gresita ca soferilor le este usor sa vada motociclistii in trafic. Fara o pozitionare corecta si preventiva in trafic a motociclistilor, observarea lor este dificila si poate duce la accidente grave”, a explicat Ovidiu MUNTEANU.

Printre subiectele abordate cu prilejul acestui eveniment s-au mai aflat si:

  • Cele mai mari greseli pe care le fac motociclistii in depasiri;
  • Pozitionarea corecta a motocicletei in trafic in timpul deplasarii;
  • Realizarea franarii corecte si sigure;
  • Importanta echipamentului de protectie;
  • Condusul in conditii speciale – ploaie torentiala, carosabil ud sau acoperit cu nisip sau pietris;
  • Sfaturi pentru motociclistii incepatori aflati la primele lor drumuri;
  • Sfaturi pentru pasagerii aflati pe motocicleta.

In acest an, FII TREAZ LA VOLAN acorda o atentie speciala lumii moto. Nu numai pentru ca motociclistii sunt din ce in ce mai intalniti in trafic, ci si pentru ca, in acest an, motoADN – Asociatia pentru Dezvoltarea Nationala a Motociclismului este Partenera a campaniei, transmitand mesajele de siguranta rutiera in randul motociclistilor. Totodata, reprezentantii asociatiei sprijina campania si prin conturarea clara a mesajelor venite din partea motociclistilor participanti la trafic cu privire la cele mai mari pericole si provocari intalnite in drumurile zilnice, din perspectiva lor.

„Motociclismul a inceput sa ia amploare si in Romania. Acesta este un lucru imbucurator, avand in vedere ca duce, treptat, la solutionarea unor aspecte importante cum sunt mobilitatea rutiera si poluarea din marile orase. Este adevarat, totodata, ca totul vine la pachet si cu o serie de provocari pe care trebuie sa le depasim „, declara Feodor BARBU, Director de Dezvoltare, asociatia motoADN.

Printre acestea, mentioneaza:

– mentalitatea conducatorului auto roman, pana acum ceva vreme neobisnuit sa imparta traficul cu cei pe doua roti.

– problemele de infrastructura – mobilier stradal, care nu este pregatit pentru protectia motociclistilor, dar si gropi, pete de ulei sau pietis / nisip pe calea de rulare.

– mentalitatea motociclistilor care se bazeaza exclusiv pe faptul ca, daca au prioritate, automat conducatorii auto ii vad si le si cedeaza trecerea.

– respectul reciproc in trafic atat din partea conducatorilor auto cat si din partea motociclistilor.

„Daca ar fi sa sintetizam, putem spune ca avem in acest moment nevoie de soferi mai atenti la partenerii de trafic pe doua roti, dar si de cat mai multi motociclisti responsabili, precauti, care sa ne ajute sa schimbam perceptia gresita pe care multi o au despre lumea iubitorilor moto”, completeaza reprezentantul motoADN.

Despre Campania FII TREAZ LA VOLAN in 2019

Demersul „FII TREAZ LA VOLAN!” este initiat de APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si al BAAR – Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

De asemenea, editia din 2019 este realizata cu sprijinul EUROINS Romania, GROUPAMA Asigurari, DESTINE Broker, OMNIASIG VIG, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, GRAWE Romania, ASIROM VIG, CITY Insurance, UNIQA Asigurari, RENOMIA SRBA Insurance Broker, AVUS, DAW Management, INTER Broker, ASITO Kapital, GARANTA Asigurari, MARSH Romania, SAFETY Broker, AON Romania, GLOBASIG Broker, ASIGEST Broker, MAXYGO Broker, MIB – MILLENIUM Insurance Broker, INTARO, RECREX, EUROTAX, ASISOFT, DAS – Dellen Ausbeulservice GmbH, Daune Expert si GrECo Romania.

Proiectul se desfasoara cu sprijinul Partenerilor UNSICAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania, PRBAR – Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, OTTO Broker, motoADN, Ford Mustang Romania, TATUC Serv Consulting si 5togo. Partenerul Stiintific al campaniei este Clinica SOMNOLOG.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro, AutoStiri.ro, AutoNapoca.ro, Cars.ro, AutoExpert si Flote Auto.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro si Facebook.com/treazlavolan.

Share this post