Editia a VI-a a campaniei nationale FII TREAZ LA VOLAN! aduce noi sfaturi pentru soferi. Ce activitati vor avea loc in cadrul proiectului?

Editia a VI-a a campaniei nationale FII TREAZ LA VOLAN! aduce noi sfaturi pentru soferi. Ce activitati vor avea loc in cadrul proiectului?

Incepand din 15 iulie si pana pe 30 septembrie a.c., editia a VI-a a campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! aduce sfaturi de siguranta pentru soferi, dar si pentru ceilalti participanti la trafic – de la pietoni si motociclisti pana la biciclisti si trotinetisti. Cu acest prilej, in cadrul proiectului se vor desfasura o serie de activitati online si offline.

Tema principala a editiei din acest an este reprezentata de obiceiurile periculoase din trafic, in special acele gesturi care par „mici”, dar care pot creste semnificativ riscul de accident rutier. Pornite ca „usoare” incalcari ale prevederilor codului rutier sau, pur si simplu, ca „greseli neintentionate”, astfel de gesturi se transforma treptat in „obiceiuri” care pun conducatorii auto, dar si pe ceilalti participanti la trafic, in pericol.

Asadar, soferii vor afla mai multe despre:

  1. Riscurile aduse de viteza excesiva
  2. Necesitatea pastrarii distantei de siguranta
  3. Importanta semnalizarii
  4. Incadrarea corecta
  5. Folosirea corecta a luminilor
  6. Oprirea, stationarea si parcarea corecte
  7. Folosirea centurii de siguranta si a scaunelor pentru copii
  8. Riscurile consumului de alcool la volan

Pe intreaga durata a campaniei, toti cei interesati de siguranta rutiera vor gasi, pe pagina de Facebook a campaniei, dar si pe treazlavolan.ro, sfaturi utile, infografice, dar si statistici despre fiecare din temele mentionate. Daca nu esti inca parte din comunitatea #treazlavolan, alatura-te cu un Like! paginii de Facebook, dar si un Join pe grupul dedicat si un Follow paginii de Instagram.

De asemenea, la fel ca in ultimii 2 ani, vor fi distribuite stickere gratuite soferilor din intreaga tara care vor solicita acest lucru.

Nu in ultimul rand, in cadrul proiectului vor fi organizate concursuri si evenimente offline, menite sa atraga atentia asupra importantei cresterii sigurantei rutiere in Romania.

Demersul „FII TREAZ LA VOLAN!” este initiat de APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si BAAR – Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

De asemenea, campania este realizata cu sprijinul Partenerilor OMNIASIG VIG, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, GENERALI Romania, EUROINS Romania, GRAWE Romania, GROUPAMA Asigurari, DESTINE Broker, GOTHAER Asigurari-Reasigurari, FUNK International Romania, RENOMIA SRBA Insurance Broker, ASISOFT, INTER Broker, ECLAIMS, AON Romania, MILLENIUM Insurance Broker, FABRICA de Asigurari, GARANTA Asigurari, DAW Management Broker, GLOBASIG Broker si LION Broker.

Proiectul se desfasoara cu sprijinul Asociatiei motoADN si al TATUC Serv Consulting.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro si AutoStiri.ro.

Organizata in fiecare an, incepand din 2016, campania nationale de siguranta si de preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! are ca obiective cresterea gradului de siguranta rutiera pe strazile din Romania si a constientizarii pericolelor la care sunt expusi toti participantii la trafic, precum si, indirect, reducerea numarului de accidente rutiere.

Share this post