Ce obligatii ai atunci cand circuli cu trotineta electrica?

Ce obligatii ai atunci cand circuli cu trotineta electrica?

Pentru distante scurte prin oras, trotineta electrica poate fi solutia excelenta pentru deplasarea spre si de la birou. Ca utilizator al acestui mijloc de transport, si tu trebuie sa respecti o serie de reguli de circulatie, la fel ca orice alt participant la trafic.

Ce obligatii ai atunci cand ...

Asadar, iata 8 obligatii pe care le ai daca circuli cu trotineta electrica:

  1. Nu lua pasageri pe trotineta – pe trotineta poate circula o singura persoana.
  2. Nu circula pe trotuar – cu trotineta poti merge doar pe pista de biciclete sau pe sectoarele de drum unde viteza maxima admisa este de 50 km/h.
  3. Nu consuma alcool inainte de a circula cu trotineta electrica.
  4. In timpul conducerii unei trotinete electrice este obligatoriu ca ambele maini sa se afle pe ghidon.
  5. Informeaza-te despre regulile rutiere pe care trebuie sa le respecti ca utilizator de trotineta.
  6. Echipeaza-te corespunzator. Poarta casca de protectie. Ai grija ca si trotineta sa fie echipata corespunzator, cu mijloace de iluminare si dispozitive reflectorizant-fluorescente.
  7. La schimbarea directiei de mers, trebuie sa cobori de pe trotineta si sa mergi pe langa aceasta.
  8. Adopta permanent o conduita preventiva in trafic si nu te angaja in efectuarea de manevre riscante.

Despre campanie

Demersul „FII TREAZ LA VOLAN!” este initiat de APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, BAAR – Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania si UNSICAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania.

De asemenea, campania este realizata cu sprijinul Partenerilor EUROINS Romania, OMNIASIG VIG, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, GRAWE Romania, GROUPAMA Asigurari, LIFE IS HARD, CHIRIC & CHIRIC, ASIROM VIG, DESTINE Broker, RENOMIA SRBA Insurance Broker, GENERALI Romania, AUDATEX, IDEA Broker, INTER Broker, CAMPION Broker, MILLENIUM Insurance Broker, GLOBASIG Broker, DAW Management Broker, FABRICA de Asigurari, eClaims Assistance, ASISOFT, ROM Insurance, PRESTIGE Broker, MAXYGO Broker, DAUNE.expert, GARANTA Asigurari, HOBBIT Broker si FIVEPLUS.

Proiectul se desfasoara, de asemenea, cu sprijinul Asociatiei motoADN, Rebel in Romania si TATUC Serv Consulting.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro si AutoStiri.ro.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro. Vrei sa te alaturi campaniei? Da-ne follow pe social media:

– Facebook: Facebook.com/treazlavolan si Grupul Treazlavolan

– Instagram: Instagram.com/treazlavolan

– TikTok: https://www.tiktok.com/@treazlavolan

Share this post