Viteza la volan – care este părerea ta?

Viteza reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave la nivel naţional, ponderea sa în statisticile anuale de profil fiind de aproximativ 20% din total. De reţinut este faptul că, în ultimii 10 ani (perioada 2011 – 2020), viteza a provocat, în medie, un sfert din numărul total al persoanelor decedate în accidente şi, de asemenea, 23% din numărul persoanelor rănite grav, mare parte dintre acestea rămânând cu sechele posttraumatice severe. De altfel, este demonstrat ştiinţific faptul că gravitatea consecinţelor creşte direct proporţional cu viteza la care se produce accidentul, fapt care explică numărul ridicat de victime şi rata mare a deceselor înregistrate frecvent în cazul impactului cu pietoni imprudenţi.    

Ai carnet de conducere şi conduci (fie şi ocazional)?

Cât de des conduci?

Consideri că măsurile existente şi acţiunile desfăşurate, în acest moment, în România pentru reducerea accidentelor rutiere provocate de viteza excesivă/ depăşirea vitezei legale sunt suficiente?

Care dintre măsurile pentru reducerea accidentelor rutiere provocate de viteza excesivă/ depăşirea vitezei legale consideri că are cea mai mare eficienţă/ cel mai mare impact în momentul de faţă?

Cum ai evalua viteza excesivă/ depăşirea vitezei legale ca risc ce poate provoca un accident rutier?

Cât de des depăşeşti tu viteza legală?

De obicei depăşeşti viteza legală:

Care sunt motivele care te „determină” să depăşeşti viteza legală?

Ce efecte consideri că ar avea interzicerea radarelor neinscripţionate asupra siguranţei rutiere în România?

Ca şofer, ţi-ai dori interzicerea radarelor neinscripţionate în România?

Ca pieton, consideri că măsurile existente şi acţiunile desfăşurate, în acest moment, în România pentru reducerea accidentelor rutiere provocate de viteza excesivă/ depăşirea vitezei legale sunt suficiente?

Ca pieton, ce efecte consideri că ar avea interzicerea radarelor neinscripţionate asupra siguranţei rutiere în România?

Ca pieton, ţi-ai dori interzicerea radarelor neinscripţionate în România?

Ca pieton, consideri că viteza excesivă/ depăşirea vitezei legale reprezintă riscuri care te pun în pericol direct şi pe tine?

Eşti:

Ce vârstă ai:

 Urmatoarea »

Acord de prelucrare a datelor:
Prin intermediul acestui sondaj sunt colectate, in mod anonim, date cu caracter de tip sociologic si comportamental. APPA nu colecteaza date individuale – toate raspunsurile sunt agregate intr-o baza de date colectiva si vor fi folosite in mod agregat pentru o analiza sociologica.
Prin completarea acestui sondaj, va exprimati acordul privind prelucrarea acestor date.