Despre campanie

FII TREAZ LA VOLAN!, ediţia a IX-a (2024). Greșeli sau alegeri?

Oricine poate greși în trafic. Însă greșelile repetate devin alegeri. În cadrul celei de-a 9-a ediții a campaniei FII TREAZ LA VOLAN! vorbim de greșelile din trafic care, prin repetiția lor, devin alegeri.

Demersul „FII TREAZ LA VOLAN!” este iniţiat de APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor şi se derulează cu sprijinul BAAR – Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România și UNSICAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România.

De asemenea, campania este realizată cu sprijinul Partenerilor Life is Hard,  Generali România, GRAWE România, GROUPAMA Asigurări, AXERIA, ALLIANZ-ȚIRIAC Asigurări, OMNIASIG VIG, INTARO, ASIROM VIG, CHIRIC & CHIRIC, ADEVĂR, DALLBOGG, MARSH România, CAMPION Broker, RENOMIA România, MIB – MILLENIUM Insurance Broker, ASITO Kapital, RECREX, ASIGEST Broker, Daune.Expert, ACTIV Broker, MAXYGO Broker, GARANTA Asigurări, Cyber Level Ins, DAW Broker, HOBBIT Broker, PRESTIGE Broker  și aplicația digitală AMIABILA.

Proiectul se desfăşoară, de asemenea, cu sprijinul Asociaţiei motoADNRebel în România şi TĂTUC Serv Consulting.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise către publicul larg şi cu sprijinul Partenerilor Media RFI RomâniaRevista BIZziuaveche.roROMANIApeROŢI.ro şi AutoŞtiri.ro.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.roFacebook.com/treazlavolan şi Instagram.com/treazlavolan.

FII TREAZ LA VOLAN!, ediţia a VIII-a (2023). Mituri în trafic.

Din 10 conducători auto din România, 7 consideră că pot produce accidente rutiere, 3 din 10 consideră că o coliziune minoră în trafic nu poate genera răni grave, iar 1 şofer din 2 crede, în mod eronat, că cele mai multe accidente rutiere se produc pe vreme rea, arată un sondaj desfăşurat în pregătirea ediţiei a VIII-a a campaniei naţionale de siguranţă şi prevenţie rutieră „FII TREAZ LA VOLAN!”, la care au participat 4.788 de respondenţi.

Diferitele „mituri rutiere” – convingeri eronate, prezentate drept certitudini, în care cred conducătorii auto – pot avea un impact negativ semnificativ asupra siguranţei rutiere, determinând comportamente care conduc la creşterea riscului unui accident rutier.

Rezultatele sondajului „Evaluarea riscului rutier” indică, aşadar, faptul că şoferii români fie tind să creadă anumite mituri neadevărate, fie sunt relativ conştienţi că acestea sunt false, însă, în pofida acestui lucru, decid să aibă oricum un comportament riscant în trafic, după cum indică experienţa din trafic şi datele statistice.

În acest context, proiectul FII TREAZ LA VOLAN!, desfăşurat de APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor pentru al optulea an consecutiv, între 1 iunie şi 31 august 2023, analizează cele mai comune şi mai periculoase mituri din trafic, urmărind să combată existenţa acestora şi să crească gradul de siguranţă şi educaţie rutiere, conducând, indirect, la reducerea numărului de accidente.

Demersul „FII TREAZ LA VOLAN!” este iniţiat de APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor şi se derulează cu sprijinul UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

De asemenea, campania este realizată cu sprijinul Partenerilor GRAWE România, BCR Asigurări de Viaţă VIG, OMNIASIG VIG, ALLIANZ-ŢIRIAC Asigurări, GROUPAMA Asigurări, ASIROM VIG, GARANTA Asigurări, NEW Age Broker, CAMPION Broker, ASISOFT, GLOBASIG Broker, Daune.Expert, Fabrica de Asigurări şi FUNK Broker.

Proiectul se desfăşoară, de asemenea, cu sprijinul Asociaţiei motoADN, Rebel în România şi TĂTUC Serv Consulting.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise către publicul larg şi cu sprijinul Partenerilor Media RFI România, Revista BIZziuaveche.ro, ROMANIApeROŢI.ro şi AutoŞtiri.ro.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.roFacebook.com/treazlavolan şi Instagram.com/treazlavolan.

FII TREAZ LA VOLAN!, ediţia a VII-a (2022). Împarte drumul!

Drumurile rutiere nu „aparţin” doar şoferilor. De la motociclişti până la utilizatori de trotinete sau pietoni, cu toţii folosesc carosabilul, într-o măsură mai mare sau mai mică. Iar cel mai important este ca interacţiunea dintre toţi aceşti participanţi la trafic să se desfăşoare în siguranţă, fără incidente, iar fiecare dintre ei să respecte regulile de circulaţie. Lucru care, din păcate, nu se întâmplă întotdeauna, după cum indică statisticile Inspectoratului General al Poliţiei Române – IGPR, transmise la solicitarea APPA.

Principalele reguli rutiere pe care le încalcă conducătorii de trotinete sunt: neasigurarea la schimbarea direcției de mersneacordarea priorității, respectiv transportul pasagerilor pe trotinete. Pe de altă parte, principala regulă pe care conducătorii de autovehicule o încalcă, în ceea ce privește conducătorii de trotinete, este nepăstrarea distanței laterale faţă de aceştia atunci când îi depăşesc.

În general, principalele reguli rutiere pe care le încalcă motocicliștii sunt neasigurarea la schimbarea direcției de mers și viteza excesivă/neadaptată. De altfel, în 2021 au fost aplicate 684 de sancțiuni contravenționale motocicliștilor, pentru încălcarea regulilor de circulație, respectiv 1.008 sancțiuni conducătorilor de mopede. Pe de altă parte, principalele reguli pe care conducătorii de autovehicule le încalcă, în ceea ce privește motocicliștii, sunt neasigurarea la schimbarea direcției de mers și neacordarea priorității.

Principalele reguli rutiere pe care le încalcă bicicliștii sunt: neasigurarea la schimbarea direcției de mers, vizibilitatea redusă și consumul de alcool (mai ales în mediul rural). De altfel, anul trecut au fost aplicate 41.003 sancțiuni contravenționale bicicliștilor, pentru încălcarea regulilor de circulație. De cealaltă parte, principala regulă pe care conducătorii de autovehicule o încalcă, în ceea ce privește bicicliștii, este nepăstrarea distanței laterale.

Principalele reguli pe care le încalcă pietonii sunt: traversare neregulamentară și circulația pe partea carosabilă. De altfel, în anul 2021 au fost aplicate 73.006 de sancțiuni contravenționale pietonilor, pentru încălcarea regulilor de circulație.

Dincolo de toate statisticile menţionate există, din păcate, şi toate regulile încălcate de şoferi. În ansamblu, toate greşelile participanţilor la trafic au condus, anul trecut la un total de 4.912 accidente grave, soldate cu decesul a 1.779 de persoane şi rănirea gravă a altor 3.787.

Având în vedere tot acest context, pentru al şaptelea an consecutiv, campania naţională de siguranţă şi prevenţie rutieră FII TREAZ LA VOLAN! revine cu sfaturi pentru participanţii la trafic. În acest an, proiectul este construit în jurul temei „Împarte drumul!”, adresându-se atât şoferilor, cât şi pietonilor, bicicliştilor, motocicliştilor şi utilizatorilor de trotinete.

Astfel, în perioada 15 iulie – 30 septembrie 2022, toţi participanţii la trafic vor afla mai multe despre cum să împartă drumul şi de ce elemente de siguranţă trebuie să ţină cont în interacţiunea lor cu ceilalţi.

Demersul „FII TREAZ LA VOLAN!” este iniţiat de APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor şi se derulează cu sprijinul UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din RomâniaBAAR – Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România şi UNSICAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România.

De asemenea, campania este realizată cu sprijinul Partenerilor EUROINS România, OMNIASIG VIG, ALLIANZ-ŢIRIAC Asigurări, GRAWE România, GROUPAMA Asigurări, LIFE IS HARD, CHIRIC & CHIRIC, ASIROM VIG, DESTINE Broker, RENOMIA SRBA Insurance Broker, GENERALI România, AUDATEX, IDEA Broker, INTER Broker, CAMPION Broker, MILLENIUM Insurance Broker, GLOBASIG Broker, DAW Management Broker, FABRICA de Asigurări, eClaims Assistance, ASISOFT, ROM Insurance, PRESTIGE Broker, MAXYGO Broker, DAUNE.expert, GARANTA Asigurări, HOBBIT Broker şi FIVEPLUS.

Proiectul se desfăşoară, de asemenea, cu sprijinul Asociaţiei motoADN, Rebel în România şi TĂTUC Serv Consulting.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise către publicul larg şi cu sprijinul Partenerilor Media RFI România, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROŢI.ro şi AutoŞtiri.ro.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.roFacebook.com/treazlavolan şi Instagram.com/treazlavolan.

FII TREAZ LA VOLAN!, ediţia a VI-a (2021). Atenţie la obiceiurile periculoase din trafic!

Viteza reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave la nivel naţional, ponderea sa în statisticile anuale de profil fiind de aproximativ 20% din total. Doar în 2020, viteza a fost principala cauză a accidentelor rutiere grave, provocând 17,3% din acestea.

În ultimii 10 ani (perioada 2011 – 2020), viteza a provocat, în medie, un sfert din numărul total al persoanelor decedate în accidente rutiere şi, de asemenea, 23% din numărul persoanelor rănite grav, mare parte dintre acestea rămânând cu sechele posttraumatice severe.

De altfel, 6 din 10 şoferi care au participat la un sondaj online desfăşurat în cadrul campaniei FII TREAZ LA VOLAN! consideră că viteza excesivă/ depăşirea vitezei legale reprezintă un risc crescut pentru siguranţa rutieră. Cu toate acestea, aproximativ 4 şoferi din 10 depăşesc aproape zilnic viteza legală, în special pe drumurile din afara localităţii.

Sondajul, la care au participat aproape 4.000 de şoferi, a relevat doar unul dintre obiceiurile periculoase din trafic ale şoferilor români, obiceiuri care pot părea „mici”, dar care, de fapt, cresc semnificativ riscul unui accident rutier. Tocmai de aceea, ediţia a VI-a a campaniei naţionale de siguranţă şi prevenţie rutieră FII TREAZ LA VOLAN! aduce în prim plan tocmai aceste obiceiuri periculoase la volan, de la depăşirea vitezei legale sau neadaptarea acesteia la condiţiile de drum până la nepăstrarea distanţei în trafic, lipsa semnalizării, încadrarea incorectă şi nu numai. 

Demersul „FII TREAZ LA VOLAN!” este iniţiat de APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor şi se derulează cu sprijinul Poliţiei Române, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România şi BAAR – Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România.

De asemenea, campania este realizată cu sprijinul Partenerilor OMNIASIG VIG, ALLIANZ-ŢIRIAC Asigurări, GENERALI România, EUROINS România, GRAWE România, GROUPAMA Asigurări, DESTINE Broker, GOTHAER Asigurări-Reasigurări, FUNK România, Renomia SRBA Insurance Boker, ASISOFT Broker, INTER Broker, ECLAIMS, AON România, MILLENIUM Insurance Broker, FABRICA de Asigurări, GARANTA Asigurări, DAW Management Broker, GLOBASIG Broker şi LION Broker.

Proiectul se desfăşoară cu sprijinul Asociaţiei motoADN, Rebel în România şi al TĂTUC Serv Consulting.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise către publicul larg şi cu sprijinul Partenerilor Media RFI România, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROŢI.ro şi AutoŞtiri.ro.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan şi Instagram.com/treazlavolan.

Descarcă raportul ediţiei din 2021

FII TREAZ LA VOLAN! devine FII CALM LA VOLAN! – editia a V-a (2020)

Desi reprezinta un risc greu cuantificabil in cifre, cercetarile in domeniu indica faptul ca agresivitatea la volan creste semnificativ riscul producerii de accidente rutiere, alaturi de factori precum oboseala, neatentie, alcool sau lipsa de experienta. Soferii care manifesta un nivel mare de agresivitate la volan raporteaza de doua ori mai multe accidente in simularile de condus, conform unui studiu American Pychological Association.

De altfel, 80% dintre soferii romani care au participat la sondajul „Cat de calm esti in trafic?”, organizat in cadrul campaniei „FII TREAZ LA VOLAN!”, la care au participat 9.644 de respondenti, sunt de acord ca persoanele care se enerveaza la volan sunt mai predispuse la comportamente periculoase in trafic. Cu toate acestea, majoritatea manifesta relativ des stari emotionale negative de tipul furiei la volan. Puteti citi aici rezultatele complete ale sondajului.

In acest context, in 2020, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! devine FII CALM LA VOLAN!, avand ca obiective sa atraga atentia asupra pericolului agresivitatii la volan si sa contribuie la reducerea agresivitatii din trafic.

Demersul „FII CALM LA VOLAN!” este initiat de APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, BAAR – Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, ISF – Institutul de Studii Financiare si FGA – Fondul de Garantare a Asiguratilor.

De asemenea, campania este realizata cu sprijinul Partenerilor EUROINS Romania, GROUPAMA Asigurari, UNIQA Asigurari, OMNIASIG VIG, GRAWE Romania, DESTINE Broker, RENOMIA SRBA Insurance Broker, FUNK Broker, MIB – Millenium Insurance Broker, GARANTA Asigurari, GLOBASIG Broker, DAUNE Expert, LION Broker, AON Romania, DAW Management, OTTO Broker, GT MOTIVE, PRESTIGE Broker si HOBBIT Broker.

Proiectul se desfasoara cu sprijinul Asociatiei motoADN, Ford Mustang Romania, TATUC Serv Consulting, 5 to go si autopia.ro. Partenerii Stiintifici ai campaniei sunt PsihoTrafiQ – Asociatia de Psihologie si Siguranta Rutiera si Asociatia Respiro.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, ProMotor.ro, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro, AutoStiri.ro si AutoNapoca.ro.

Descarca raportul FII TREAZ LA VOLAN! 2020

FII TREAZ LA VOLAN! – editia a IV-a (2019)

Cand vine vorba despre factorii care cresc riscul unui accident rutier, viteza excesiva, distragerea atentiei sau consumul de bauturi alcoolice se numara printre cei mai cunoscuti. Mai exista, insa, un risc despre care se vorbeste mai putin, dar care este la fel de periculos si ale carui efecte sunt comparabile cu cele ale sofatului sub influenta alcoolului: oboseala la volan.

Unul dintre cele mai grave efecte ale oboselii este reprezentat de adormirea la volan, insa nu se limiteaza doar la acest aspect. Oboseala are efecte asupra abilitatilor conducatorilor auto, reducandu-le capacitatea de concentrare si atentie, incetinind timpii de reactie si afectand abilitatea acestora de a lua decizii.

Mai mult decat atat, efectele oboselii la volan sunt comparabile cu cele ale conducerii sub influenta alcoolului. Potrivit studiilor, sa conduci dupa ce ai fost treaz 18 ore la rand este similar cu a conduce cu o alcoolemie de 0,05%. Daca ai fost treaz timp de 24 de ore si conduci este ca si cand ai avea o alcoolemie de 0,10%(1).

De asemenea, se estimeaza ca accidentele provocate de oboseala au o probabilitate de 2 ori mai mare sa fie fatale(2) comparativ cu alte tipuri de accidente rutiere, deoarece, in astfel de momente, soferii nu mai iau niciun fel de masuri preventive: nu poti pune frana daca esti adormit.

Tocmai de aceea, editia a IV-a a campaniei FII TREAZ LA VOLAN!, care se desfasoara inre 10 iulie si 10 septembrie 2019, aduce in atentia soferilor, si nu numai, masurile pe care conducatorii auto le pot lua pentru a reduce efectele acestui risc.

Romania, 2018: 190 de accidente grave din cauza adormirii la volan

Conform datelor Inspectoratului General al Politiei Romane – IGPR, in anul 2018, la nivel national, au fost inregistrate 190 de accidente rutiere grave, pe fondul adormirii in timpul conducerii autovehiculului, in urma carora 227 de persoane au fost ranite grav si 67 au decedat.

Situatia este usor imbunatatita fata de anul precedent, insa ramane la fel de grava: in 2017, au fost inregistrate 200 de accidente rutiere grave din cauza adormirii soferilor la volan, in urma acestora 235 de persoane fiind ranite grav si 69 pierzandu-si viata.

Weekend-urile, diminetile si drumurile nationale – momentele si locurile in care au avut loc cele mai multe astfel de accidente

In anul 2018, cele mai multe accidente rutiere grave, pe fondul adormirii in timpul conducerii autovehiculului, au fost inregistrate pe drumurile nationale (153 de accidente), pe drumurile judetene (15 accidente) si pe strazi (13 accidente), arata datele IGPR.

In aceeasi perioada, pe fondul adormirii in timpul conducerii autovehiculului, cele mai multe accidente rutiere grave au fost inregistrate in zilele de duminica (41 de accidente), sambata (37 de accidente) si luni (26 de accidente). De asemenea, aceste accidente au fost inregistrate dimineata – in intervalele orare 06.00-07.00 (25 de accidente), 05.00-06.00 (24 de accidente) si 07.00-08.00 (17 accidente) -, respectiv dupa-amiaza, intre 15.00-16.00 (17 accidente rutiere grave).

E timpul sa vorbim despre oboseala. Vara asta, FII TREAZ LA VOLAN!

Editia a IV-a a campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! are ca obiective atragerea atentiei soferilor, dar si a celorlalti participanti la trafic asupra pericolului oboselii la volan, cresterea gradului de constientizare cu privire la riscurile la care se expun participantii la trafic, cresterea gradului de educatie rutiera si, indirect, scaderea numarului de accidente rutiere din Romania. Proiectul se va desfasura, in paralel, in mediul online si offline.

Demersul „FII TREAZ LA VOLAN!” este initiat de APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si al BAAR – Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

De asemenea, editia din 2019 este realizata cu sprijinul EUROINS Romania, GROUPAMA Asigurari, DESTINE Broker, OMNIASIG VIG, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, GRAWE Romania, ASIROM VIG, CITY Insurance, UNIQA Asigurari, RENOMIA SRBA Insurance Broker, AVUS, DAW Management, INTER Broker, ASITO Kapital, GARANTA Asigurari, MARSH Romania, SAFETY Broker, AON Romania, GLOBASIG Broker, ASIGEST Broker, MAXYGO Broker, MIB – MILLENIUM Insurance Broker, INTARO, RECREX, EUROTAX, ASISOFT, DAS – Dellen Ausbeulservice GmbH, Daune Expert si GrECo Romania.

Proiectul se desfasoara cu sprijinul Partenerilor UNSICAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania, PRBAR – Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, OTTO Broker, motoADN, Ford Mustang Romania, TATUC Serv Consulting si 5togo. Partenerul Stiintific al campaniei este Clinica SOMNOLOG.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro, AutoStiri.ro, AutoNapoca.ro, Cars.ro, AutoExpert si Flote Auto.

Descarca raportul FII TREAZ LA VOLAN! 2019

FII TREAZ LA VOLAN! – editia a III-a (2018)

Anul 2017 a reprezentat, pentru tara noastra, un pas inainte, din punct de vedere al sigurantei rutiere. Conform datelor Politiei Romane, comparativ cu 2016, anul trecut s-au inregistrat:

  • accidente rutiere grave: cu 42 mai putine,
  • persoane ranite grav: cu 106 mai putine,
  • persoane ranite usor: cu 16 mai putine.

Daca analizam lucrurile in ansamblu, in ultimii 10 ani, observam ca unul dintre indicatorii care definesc siguranta rutiera – numarul persoanelor care si-au pierdut viata in evenimente rutiere – s-a redus la jumatate. Acest rezultat este obtinut in conditiile cresterii exponentiale a parcului auto si a numarului persoanelor care au dobandit permis de conducere.

In primele 3 luni ale acestui an, numarul persoanelor decedate in accidente de circulatie a scazut fata de aceeasi perioada a anului precedent cu 1,7%.

Factorii care conduc la aceste rezultate sunt dificil de identificat cu exactitate, dar opinia specialistilor este ca orice demers de comunicare cu privire la siguranta rutiera ajuta si contribuie, treptat, la scaderea indicatorilor care duc la catalogarea Romaniei drept statul membru al UE cu cea mai ridicata rata a accidentelor mortale.

În acest context, campania nationala de siguranta si preventive rutiera FII TREAZ LA VOLAN! continua cu a treia editie si spera sa aiba, de la un an la altul, un impact din ce in ce mai mare in randul soferilor, pietonilor si biciclistilor din Romania.

Nu lasa niciun factor sa-ti distraga atentia – Ramai #treazlavolan!

Accidentele intens mediatizate in ultima perioada ne pun fata in fata cu un pericol in crestere in ceea ce priveste siguranta rutiera pentru soferii romani: propria neatentie care le poate fi fatala. Un banal mesaj transmis in timp ce conduci, verificarea mailului sau a notificatilor de pe Facebook, o discutie aprinsa cu un alt pasager sau o activitate precum mancatul la volan – toate trebuie sa astepte pana cand te opresti in conditii de siguranta.

Ti se pare absurd? Iata cum realizarea unor live-uri pe Facebook a dus la pierderea de vieți omenesti in 2018. Nici asta nu suna prea realist pana acum, nu-i asa?

Fie ca vorbim despre distragerea atentiei de tip vizual, cognitiv sau fizic, e evident ca trebuie sa fii cat mai vigilent si sa nu lasi nimic sa te puna in periol pe tine sau pe ceilalti participant la trafic.

Despre acest subiect extrem de important al distragerii atentiei se va vorbi in editia din acest an a campaniei FII TREAZ LA VOLAN. Brosuri informative gratuite vor fi distribuite in marile orase din intreaga tara prin promoteri dedicati, in intersectii si in centre comerciale.

Ca la fiecare dintre editiile precedente, campania beneficiaza de o ampla campanie in social media. Prin conturile de Facebook si Instagram dedicate, vor fi promovate materiale video si diverse forme de infografice care sa sustina mesajele campaniei.

Timp de doua luni, pe www.treazlavolan.ro si www.Facebook.com/treazlavolan vor fi publicate sfaturi utile si informatii legate de ce insemna sa fii cu adevarat treaz la volan.

Organizata pentru prima data in vara anului 2016, campania „FII TREAZ LA VOLAN!” are ca obiectiv cresterea sigurantei rutiere in Romania si cresterea gradului de informare a tuturor participantilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin incalcarea regulilor de circulatie, indisciplina sau atitudini si actiuni ce le pot pune viata in pericol. Demersul a fost nominalizat, in 2017, in randul proiectelor europene cu impact insemnat in ceea ce priveste cresterea nivelului de siguranta rutiera, numarandu-se printre cele 100 de campanii participante la „Excellence in Road Safety Awards 2017„.

Campania nationala de siguranta si preventie rutiera „FII TREAZ LA VOLAN!” este initiata de APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si al BAAR – Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

De asemenea, editia din 2018 se realizeaza cu sprijinul Partenerilor GROUPAMA Asigurari, GOTHAER Asigurari Reasigurari, EUROINS Romania, GENERALI Romania, ASIROM VIG, OMNIASIG VIG, GRAWE, CITY Insurance, DESTINE Broker, DAW Management Broker, MARSH Romania, RENOMIA SRBA Insurance Broker, INTER Broker, CAMPION Broker, AON Romania, EUROTAX, OTTO Broker, GrECo JLT, AVUS Romania, VERASIG Broker, CMC GRUP Broker de Asigurare, RECREX,  ASIGEST Broker, Consultant AA, ASKO5 to go si EDOTEC.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ, ziuaveche.ro, EmotiCar, AutoStiri.ro, Automotive Aftermarket News, AutoNapoca.ro si ROMANIApeROTI.ro.

Descarca raportul Fii treaz la volan 2018

Editia din 2017

FII TREAZ LA VOLAN! Fii #treazpebicicleta! Fii #treazpemotocicleta! Fii un #pietontreaz! Acestea sunt mesajele de siguranta rutiera auzite in vara anului 2017!

Anual, peste 1,2 milioane de oameni mor pe drumurile din intreaga lume, aceasta cifra mentinandu-se constanta din 2007, arata datele World Health Organization. Chiar si in Uniunea Europeana, ale carei sosele sunt considerate printre cele mai sigure din lume, situatia ramane problematica: in 2016, 25.500 de persoane au decedat, in UE, in urma accidentelor rutiere, arata un raport al Comisiei Europene, publicat in primavara anului 2017.

La randul sau, si Romania se confrunta cu probleme in ceea ce priveste siguranta in trafic. Nu mai putin de 1.893 de persoane si-au pierdut viata si alte 9.056 au fost ranite grav in urma accidentelor rutiere produse, in 2015, pe soselele din tara noastra, arata „Buletinul sigurantei rutiere. Raport anual 2015” realizat de IGPR – Inspectoratul General al Politiei Romane – Directia Rutiera. Potrivit sursei citate, in anul 2015, au avut loc 9.380 de accidente grave, acestea fiind soldate cu 14.653 de victime: 1.893 morti, 9.056 raniti grav, 3.704 raniti usor. In medie, in fiecare zi a anului 2015, au avut loc 25 de accidente rutiere grave, care au provocat decesul a 5 persoane si ranirea grava a altor 25.

In acest context este evident ca proiectele si campaniile de siguranta rutiera raman mai importante ca niciodata, iar orice efort in directia reducerii numarului de accidente rutiere este esential. Astfel, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! a revenit, in 2017, cu a doua editie.

Fii #treazlavolan- mesajul acestei veri!

Campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! – editia a II-a, realizata de APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, s-a desfasurat intre 15 iulie – 15 septembrie 2017 si s-a axat pe mesaje-cheie menite sa creasca nivelul de constientizare a riscurilor la care se expune oricine se urca la volan obosit si pe distante mari in drum spre mare sau spre munte, sau care se lasa distras de smartphone-uri in timp ce conduce. Un alt tip de mesaj a vizat conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau a anumitor tipuri de medicamente.

De asemenea, in 2017, proiectul s-a adresat, in mod direct, si celorlalti participanti la trafic – pietonii, biciclistii si motociclistii – cu mesaje special dedicate lor. Astfel, concomitent cu atragerea atentiei soferilor asupra importantei protejarii categoriilor vulnerabile din trafic, si pietonii, biciclistii si motociclistii au primit sfaturi privind siguranta rutiera si riscurile la care sunt expusi, dar si recomandari pentru a ramane in siguranta in trafic.

In cadrul proiectului, au fost distribuite brosuri informative gratuite continand sfaturi de care orice participant la trafic ar trebui sa tina cont atunci cand pleaca la drum. Astfel, brosura „FII TREAZ LA VOLAN!” a fost distribuita in trafic, dar si in principalele centre comerciale din Bucuresti si din 20 municipii din tara timp de aproape 2 luni. De asemenea, materialul informativ a ajuns la publicul larg si prin intermediul cotidianului LIBERTATEA, ca insert intre paginile acestuia.

Demersul a fost sustinut de o solida componenta online axata pe social media, fiind dublat, si in 2017, de o campanie online de VIP endorsement. Astfel, Nicu ALIFANTIS, Mircea VINTILA, Dan HELCIUG, Titi AUR si Dan FINTESCU au fost doar cateva dintre VIP-urile care au sustinut cresterea sigurantei rutiere si s-au alaturat in calitate de endorseri celei de-a doua editii a campaniei.

De asemenea, pe treazlavolan.ro si Facebook.com/treazlavolan au fost publicate, pe intreaga durata a campaniei, sfaturi utile si infografice.

Organizata pentru prima data in vara anului 2016, campania „FII TREAZ LA VOLAN!” are ca obiectiv cresterea sigurantei rutiere in Romania si cresterea gradului de informare a tuturor participantilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin incalcarea regulilor de circulatie, indisciplina sau atitudini si actiuni ce le pot pune viata in pericol. Demersul a fost nominalizat, in 2017, in randul proiectelor europene cu impact insemnat in ceea ce priveste cresterea nivelului de siguranta rutiera, numarandu-se printre cele 100 de campanii participante la „Excellence in Road Safety Awards 2017„.

Campania „FII TREAZ LA VOLAN!” este initiata de APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si a avut loc cu sprijinul Politiei Romane, ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara si BAAR – Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

De asemenea, editia din 2017 a fost realizata cu sprijinul Partenerilor GENERALI Romania, ERGO Asigurari, OMNIASIG VIG, Gothaer Asigurari Reasigurari, GROUPAMA Asigurari, GRAWE Romania, DESTINE Broker, DAW Management, EUROINS Romania, PIRAEUS Insurance Broker, GARANTA Asigurari, RECREX, VERASIG Broker, OTTO Broker, GLOBASIG Broker, RENOMIA – SRBA Broker de Asigurare, CREST Broker de Asigurare, ATA – Academia Titi Aur, EDOTEC Romania si DAS – Dellen Ausbeulservice.

Mesajele de informare ale campaniei au fost transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, wall-street.ro, 24auto.ro, 9am.ro, ziuaveche.ro si Automotive Aftermarket News, precum si cu sprijinul motorhead.ro.

Descarca raportul Fii treaz la volan 2017 

Editia din 2016

In perioada 11 iulie – 11 septembrie 2016 s-a desfasurat prima editie a campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! realizata, in parteneriat, de Politia Romana, FPVS – Fondul de Protectie a Victimelor Strazii, Radio Romania Actualitati si APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor.

Campania s-a axat pe mesaje-cheie menite sa creasca nivelul de constientizare a riscurilor la care se expune oricine urca la volan obosit sau care se lasa distras de smartphone in timp ce conduce. Un alt tip de mesaj promovat de campanie a vizat riscul conducerii sub influenta bauturilor alcoolice sau a anumitor tipuri de medicamente.

Astfel, in cadrul Campaniei, au fost distribuite brosuri informative gratuite, continand sfaturi de care orice sofer ar trebui sa tina cont atunci cand pleaca la drum. Brosura FII TREAZ LA VOLAN! a fost distribuita in trafic, dar si in principalele centre comerciale din Bucuresti si din 20 de municipii din tara.

In plus, o atentie speciala a fost acordata in aceasta vara litoralului, unde mii de soferi merg in weekend-uri si pleaca spre casa duminica, dupa doua zile obositoare si „animate” cu sticle de bere rece.

De asemenea, brosura a fost distribuita si impreuna cu una dintre cele mai citite publicatii din Romania, ziarul LIBERTATEA, accentul fiind pus si de aceasta data pe zona litoralului.

Asa cum campaniile APPA v-au obisnuit deja, demersul a fost sustinut de o solida componenta online axata pe social media, fiind dublat, in premiera, de o campanie online de VIP endorsement. George IVASCU, Nicu ALIFANTIS, Alexandru PETROVICI, Dan FINTESCU, DJ OLIX sau Laurentiu GURAN (ASHA Band) sunt numai cateva dintre numele cunoscute in showbiz-ul romanesc care au promovat mesajele campaniei FII TREAZ LA VOLAN!

Platforma treazlavolan.ro prezinta intr-o forma structurata principalele elemente de care un sofer responsabil ar trebui sa tina cont, precum si statistici si studii din intreaga lume, care atesta importanta ce trebuie acordata acestor aspecte.

Nu lipsesc „mascote” ale campaniei (masinutele EMA si TEO), sondaje si concursuri, toate avand drept principal scop sa transmita mesajul campaniei unui numar cat mai mare de soferi, prin cat mai multe canale.

Campania a fost sustinuta de principalele companii de asigurari si de brokeraj in asigurari: OMNIASIG VIG, BCR Asigurari de Viata, GOTHAER Asigurari Reasigurari, EUROINS Romania, GENERALI Romania, CREDIT EUROPE Asigurari, SAFETY Broker, MARSH, FABRICA de Asigurari, INTER Broker, OTTO Broker, DESTINE Broker, GRAWE Romania, DAUNE.Expert si GARANTA Asigurari .

Lor li s-au adaugat, insa, si companii care au sprijinit distributia brosurii campaniei, astfel incat aceasta sa ajunga in cele mai diverse colturi ale tarii.

Spoturile difuzate de Radio Romania Actualitati, precum si materialele publicate de Partenerii Media (wall-street.ro, 9am.ro, Revista BIZ, Ziua Veche, stirilepescurt.ro) au contribuit, de asemenea, la diseminarea informatiilor.

Proiectul a continuat in luna decembrie 2016 cu IARNA, LA VOLAN, o campanie realizata de GENERALI Romania cu sprijinul APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor.

Descarca raportul Fii treaz la volan 2016